Празнина КОЈА сјае: Македонија Wednesday, 2024-10-16, 5:24 PM
Welcome Guest | RSS
Main | | Sign Up | Login
Main Menu
Main Menu
Statistics
Rate my site
Total of answers: 5
Statistics
Login form
Search
Calendar
«  August 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Entries archive
Site friends
  • Create a free website
  • Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits
  • Main » 2016 » August » 29 » Kako je Soros htio svrgnuti Putina i destabilizirati Rusiju (2дел)
    7:38 PM
    Kako je Soros htio svrgnuti Putina i destabilizirati Rusiju (2дел)

    Kako je Soros htio svrgnuti Putina i destabilizirati Rusiju

    • piše: N.Babic

     

    Sažetak dokumenta

    "Rusija je danas suočena sa žalosnim povratkom u autoritarnost. Suočena je s ozbiljnim unutarnjim izazovima, a režim se okreće prema unutra i izgleda da konsolidira svoju bazu. Drakonskim zakonima, postupno najavljenim povratkom Putina za predsjednika, sve organizacije koje se financiraju iz inozemstva su pod prijetnjom izolacije i došle su na zao glas. Unatoč vrlo zahtjevnim uvjetima, bitno se i dalje baviti Rusijom i sačuvati postojeće demokratske prostore, kako bi se osiguralo da se ti ruski glasovi ne utišaju u globalnoj areni", stoji u revidiranoj strategiji, usvojenoj nakon vraćanja Putina u predsjednički ured.

    Plan destabilizacije Rusije se sada prigodno zove "Projekt Rusija", koji sadrži tri osnovna koncepta.

    "U ovoj sumornoj zemlji još uvijek ima prostora za provedbu "Projekta Rusija". Treba iskoristiti sve dostupne mogućnosti, prateći sljedeća tri koncepta, koja u trenutnom kontekstu smatramo od vitalne važnosti: 

    1) Ublažiti negativan utjecaj novih zakona kroz mehanizme nacionalne i međunarodne obrane. Ključni saveznici u tom pogledu su nam sve veći broj ruskih građana koji se protive regresiji zemlje, uz veliku zajednicu ruskih pravnih stručnjaka koji poznaju Zakon o nevladinim organizacijama i imaju jaku motivaciju za pomaganje ovom sektoru da on nastavi svoje aktivnosti. 

    2) Integrirati ruske glasove u globalnoj razmjeni ideja. Od intelektualaca, stručnjaka i ruskih aktivista, sve više izoliranih na nacionalnoj razini, do znanstvenika koji su često izolirani od strane međunarodne zajednice, mi ćemo podržati širenje različitih misli i ruskih kritičara u globalnom diskursu. Ove prilike dopuštaju ruskim akterima da surađuju ​​jedni s drugima, prvenstveno po pitanju tema u rasponu od migracije do digitalnog aktivizma, čime će održavati relevantnost i smanjiti provincijalizaciju.

    3) Naš cilj je da se integriraju prava i dostojanstvo najugroženijoj populaciji Rusije: LGBT osobama. Razgranata mreža partnera i propagandne mreže nudi priliku za izgradnju široke baze saveznika u civilnom društvu u vrijeme kada je LGBT zajednica pod ozbiljnom prijetnjom. Nadamo se da ćemo vidjeti uravnoteženiji diskurs o LGBT pravima u ruskoj javnosti, kao i snažnu skupinu tradicionalnih nezavisnih organizacija koje se u svom radu aktivno bave interesima LGBT populacije.

    Društvena mobilizacija i financiranje alternativne medijske mreže za promicanje socijalnog diskursa i nezadovoljstva su uobičajene taktike koje Soroseve NVO koriste u proizvodnji subverzije. 

    "Uz ove inicijative mi ćemo podržavati tri glavna područja: a) pristup pravosuđu i pravnom jačanju marginaliziranih skupina; b) pristup neovisnim i alternativnim medijima i informacijama; i c) platforme kritičke rasprave i društvenu mobilizaciju. Propagandna mreža planira osigurati osnovnu podršku našim pouzdanim partnerima u svakom od tih područja, za ulaganja u njihov rast i razvoj, dok su sredstva koja im treba omogućiti da nastave neophodan posao fleksibilna. Također treba poboljšati legitimitet i financijsku održivost, organizacijski svijet trećeg sektora izgraditi transparentnije, tako da bude djelotvoran i učinkovit. Rusija je trenutno u procesu postupnog namjernog i proizvoljnog zatvaranja. U tom kontekstu, ključno je stvoriti ozbiljna i mnogostrana polja nezavisnih aktera civilnog društva, koja će u najboljem slučaju pomoći da se postavi program za otvoreniju i demokratsku budućnost Rusije, a u najgorem slučaju će preživjeti efekte novih drakonskih zakona", piše u dokumentu "Projekt Rusija". 

    Angažiranje ruska dijaspora koja se suprotstavlja sadašnjoj vladi i mobilizirati LGBT zajednicu kroz masovnu medijsku propagandu su često ponavljane teme u Sorosevim dokumentima. Medijska pozornost usmjerena na LGBT prava za vrijeme Zimskih olimpijskih igara u Sočiju je bila prilika koju Soros nije mogao propustiti.

    "U kratkom i srednjem roku, propagandna mreža ima za cilj stvoriti širu podršku u civilnom društvu ovoj vrlo marginaliziranoj skupini. Iako "Zakon o suzbijanju homoseksualne propagande" ima neviđenu međunarodnu pozornost za vrijeme Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, glasove ruskih aktivista jedva da je čulo većina međunarodnih LGBT organizacija. Želimo pronaći način da naši ruski partneri imaju vodeću ulogu u oblikovanju strategije međunarodnog pokreta, planirajući kampanje orijentirane prema unutra, a ne prema međunarodnoj javnosti. Pritisak koji se postigne u Sočiju ne smije splasnuti ubrzo nakon završetka Olimpijskih igara. Naša komparativna prednost leži u velikoj mreži i što smo duboko omiljeni posljednjih nekoliko godina. Strateški, korištenje tih mreža će povećati dugoročni utjecaj u radu, organiziranju i oblikovanju LGBT prava. Skupine za LGBT prava u Rusiji su profesionalne i učinkovite, ali one ne mogu izaći izvan njihove neposredne zajednice i potaknuti druge aktere civilnog društva, što je neophodno za njihov dugoročni uspjeh", stoji u dijelu u kojem se pojašnjava kako udruge koje se bave jednim područjem mogu mobilizirati sve ostale kojima to nije primarna zadaća.

    Destabilizacija zemlje veličine Rusije se ne provodi bez značajnih sredstava, koja je George Soros, kako se čini, više nego spreman izdvojiti.

    "S obzirom na veliku propagandnu mrežu, trebamo novo osoblje za provedbu strateških prioriteta i učinkoviti monitoring našeg posla. Unatoč svemu, dok se određeni broj programa u Euroaziji revidira, čekaju se rezultati ove tranzicije i prije davanja bilo kakvih značajnijih preporuka", stoji u jednoj bilješci.

    Nema sumnje da je "Plan 2014. - 2017." Sorosa i njegovih NVO, koji sugerira povećanje osoblja i regionalno euroazijsko restrukturiranje, pretrpio velike štete zbog zakona iz 2015. godine, koji je te snage prepoznao kao remetilački faktor koji djeluje u Rusiji, a koje su njime konačno protjerane iz zemlje.

    No, nije samo Rusija prepoznala ovaj problem. Slične ili iste zakone su donijeli Kina, Indija, Egipat, dok je jordanski premijer Zaqaria Al-Shayq upitao Donji dom jordanskog parlamenta da se stane na kraj aktivnostima tih organizacija, tvrdeći da su one "opasnost za nacionalnu sigurnost".

    U ovom "mozaiku" ne treba zaboraviti ni Muslimansko bratstvo, koje djeluje kao "nevladina organizacija" koja se bavi dobrotvornim radom, a konačni joj je cilj preuzeti vlast na izborima. Stoga je Muslimansko bratstvo zabranjeno u Egiptu, Saudijskoj Arabiji, Rusiji, Siriji i Bahreinu, dok su USAD, američku vladinu agenciju usko povezanu s Otvorenim društvom, zabranili Bolivija, Kuba, Ekvador, Dominikanska Republika, Nikaragva i Venezuela. Čak je i Izrael ograničio rad inozemnih nevladinih udruga, dok je slobodan prostor za rad ostavio samo domaćim radikalnim desničarskim i cionističkim NVO. Naravno, razlog je također "nacionalna sigurnost", ali suzbijanjem palestinskog otpora.

    Zanimljivo, američka agencija USAID, koja usko surađuje s Otvorenim društvom Georga Sorosa, za Bosnu i Hercegovinu je iznijela prilično zanimljiv plan. Naime, poznato je da su tri najveće vjerske zajednice, blago rečeno, prilično zatvorene i "čuvari nacionalnih vrijednosti i identiteta tri konstitutivna naroda", dok se USAID ove godine odlučio donirati za sada simboličan iznos od 30 000 BiH KM, navodno s ciljem "jačanja uloge vjerskih lidera u procesima pomirenja u PRO-Budućnost zajednicama", za što su odabrana 43 grada diljem Bosne i Hercegovine. Prilično zanimljiva inicijativa, uzmemo li u obzir stavove Biskupske konferencije RKC u BiH, Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i tek treba razumjeti pravi cilj ove inicijative.

    PDF: USAID – Poziv vjerskim zajednicama / Poziv za crkve u BiH - 2016.

    Postoje samo dva odgovora na sve navedeno: ili su inozemne nevladine udruge i njihove mreže zaista organizacije koje se bave "borbom protiv korupcije i za ljudska prava, te demokratizacijom društava u kojima djeluju", što znači da su čelnici svih zemalja koje ograničavaju njihov rad paranoidni šizofrenici, ili su u pravu zemlje koje, uz sve njihove nedostatke,  ne dozvoljavaju da se važnim temama za budućnost nacije bave organizacije i NVO iz ili plaćene obilato iz inozemstva.

    DC Leaks: George Soros i kako zaraditi orden za uništenje Ukrajine

    Kako je Soros manipulirao europske i hrvatske izbore

    Sve više zemalja "nevladine organizacije" definira "organizacije non grate"

    Svjetski rat protiv nevladinih udruga

     
    Views: 221 | Added by: Вељанко | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Sign Up | Login ]
    Copyright Празнина која сјае © 2024